Grote Vooruitgang voor Neonatale Zorg in Mikumi

Vanuit het St. Kizito Hospital in Mikumi is er goed nieuws te melden: de afdeling neonatologie krijgt een enorme boost!

In april hebben we voor het eerst couveuses geïntroduceerd in het ziekenhuis, een belangrijke stap richting het verbeteren van de zorg voor te vroeg geboren en zieke pasgeborenen. Hoewel dit een mijlpaal was, wisten we dat verdere bijscholing van onze verpleegkundigen essentieel zou zijn voor het optimaal benutten van deze nieuwe middelen.

We zijn dan ook verheugd te kunnen berichten dat twee van onze toegewijde verpleegkundigen, Upendo en Donatella, deze week zijn begonnen aan een stage neonatologie in het Muhimbili Universitair Ziekenhuis in Dar es Salaam. Deze bijscholing is een langverwachte kans die diepgaande impact zal hebben op de zorgstandaard voor onze jongste pati├źnten.

De aanwezigheid van couveuses maakt nu een wereld van verschil, maar zonder goed opgeleide professionals zouden de voordelen beperkt blijven. Met deze specifieke training kunnen Upendo en Donatella de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn voor hoogwaardige neonatale zorg. Hun terugkeer zal de standaard van zorg in ons ziekenhuis onmiddellijk verhogen en serveert als een pioniersrol voor andere collega’s.

Deze stage is slechts het begin. De komende jaren willen we nog veel meer verpleegkundigen deze cruciale training laten volgen, zodat we gestaag kunnen blijven bouwen aan een solide neonatale zorgafdeling. Deze positieve ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt dankzij de inspanningen van Susan Mbonde, die zich sterk heeft gemaakt voor deze cursus in het Muhimbili Universitair Ziekenhuis.

Voor degenen die de zorg in Mikumi een warm hart toedragen, willen we u uitnodigen om een donatie te overwegen. Uw steun kan ons helpen meer verpleegkundigen naar Dar es Salaam te sturen om deze onmisbare bijscholing te volgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedere pasgeborene in Mikumi de best mogelijke start krijgt.

Steun ons ( en help deze moeders) door een bijdrage te doen via onze donatie knop en help ons de toekomst van neonatale zorg in Mikumi veilig te stellen.

Bedankt voor uw blijvende steun!

Up to date blijven?