Josephine, hoofdverpleegkundige van de maternity is blij.

Het begin van een nieuw hoofdstuk: Couveuses en training in Mikumi.

In Mikumi is er recentelijk een nieuw hoofdstuk begonnen in de zorg voor pasgeborenen. De Vrienden van Mikumi hebben van het Zuyderland ziekenhuis uit Heerlen/Sittard prachtige en goedwerkende couveuses ontvangen. Dankzij deze gulle gift hebben we de mogelijkheid om nog meer kostbare levens te redden en te zorgen voor een hoopvolle toekomst voor de kleintjes van Mikumi.

Onder leiding van Jeroen en Lieveke, die waardevolle training hebben ontvangen van neonatologie verpleegkundigen in Nederland, zijn de couveuses nu operationeel in Mikumi. Samen met Josephine, Sister Lidia, Dr. Baracka en de andere toegewijde verpleegkundigen hebben zij niet stil gezeten. Na de geboorte van meerdere tweelingen en zelfs een drieling in de afgelopen weken, was het hoog tijd om de couveuses in gebruik te nemen.

Maar daar stopt het niet! We zijn nu al bezig met de volgende stap: het opleiden van meer verpleegkundigen. Een paar van de verpleegkundigen willen wij binnenkort naar Dar es Salaam sturen voor een stage zodat zij cruciale ervaring kunnen opdoen om deze kennis vervolgens in Mikumi te delen en zo de zorg voor pasgeborenen nog verder te verbeteren.

Dit is slechts het begin van onze reis naar betere zorg en meer kansen voor de kleintjes van Mikumi. Blijf ons volgen terwijl we samen streven naar een gezondere en hoopvollere toekomst voor deze bijzondere gemeenschap. Onze volgende stappen zijn meerdere couveuses naar Tanzania vervoeren en de verpleegkundigen allemaal scholen zodat zij goede zorg aan deze pasgeborenen kunnen geven.

Up to date blijven?